Jobb 13 år: Veiledning for ungdom som søker sin første jobb

Innlegget er betalt for – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Innholdsfortegnelse

Er Det i Det Hele Tatt Lovlig å Jobbe som 13-Åring i Norge?

Ja, det er det. Men det fins noen bestemte lover og regelverk du må være klar over. Som 13-åring har du lov til å jobbe, men det er begrenset til lettere arbeid og for en begrenset periode. Det betyr at du ikke kan jobbe fulltid, men heller noen timer i uken.Du må også være oppmerksom på at alle jobber ikke er tillatt for 13-åringer. Det handler om å verne om helse, utvikling og skolegang. Men frykt ikke, det er fremdeles mange jobber der ute som passer for deg.
Jobb 13 år: Veiledning for ungdom som søker sin første jobb

Hvordan Finne Jobbmuligheter som 13-Åring: Tips og Triks

Å finne jobbmuligheter-i-mo-i-rana-en-omfattende-guide/) som 13-åring kan virke utfordrende, men med litt innsats og rett metoder, finnes det mange muligheter.

Bruk ditt personlige nettverk

Den første plassen å se etter en jobb er blant familiemedlemmer, venner, og nærmiljø. Kanskje det er noen som trenger hjelp til å rake løv, handle eller vaske bilen? Eller kanskje din lokale matbutikk trenger en hjelpende hånd ved juletider?

Online jobbportaler

Det finnes mange online jobbportaler som også har stillinger for yngre jobbsøkere. Det kan være lurt å sjekke ut sider som UngJobb.no og sommerjobb.no. Husk å diskutere dette med foreldrene dine og be om hjelp ved behov.

Hvordan Søke på en Jobb som 13-Åring

Nå som du vet hvordan finne jobbmuligheter, er neste steg å faktisk søke på dem.

Skriv en søknad

Selv om du er ung, er det viktig å ta denne prosessen seriøst. Din første jobbsøknad er din mulighet til å vise potensielle arbeidsgivere at du er ansvarlig, ivrig, og klar for å jobbe.

CV

Den gode nyheten er at du ikke trenger å bekymre deg for mangel på arbeidserfaring på din CV. Fokuser i stedet på dine styrker, som gode karakterer, evne til å jobbe sammen med andre, eller spesielle ferdigheter du har, som dataferdigheter, språkkunnskaper osv.

Jobbintervju

Å gå på et jobbintervju kan være skremmende, uansett alder. Gjør litt research på forhånd og kanskje øv med en venn eller forelder.

Hvordan Balansere Skole og Jobb som 13-Åring

Skole kommer først, men med god planlegging er det fullt mulig å få tid til begge. Det gjelder å være organisert og realistisk med hva du klarer å håndtere. Og husk, det er ok å si nei til mer jobb hvis det blir for mye.

Nytteverdien av Tidlig Arbeidserfaring

Din første jobb vil gi verdifull lærdom du kan ta med deg videre i livet. Det handler om mer enn bare å tjene egne penger (selv om det også er en stor fordel). Du lærer om ansvar, å møte opp i tide, å jobbe med andre og om hvordan arbeidslivet fungerer.Med disse tipsene og rådene i hånden, bør du nå være godt rustet til å finne din første jobb som 13 åring. Lykke til!—Nøkkelord:
Del innlegg

Andre populære innlegg

Jobb budbil

Jobb budbil

Kapittel 1: – hva betyr det egentlig? Budbiljobben er mer enn bare å kjøre fra punkt A til punkt B.

Les mer
Jobb i NRK

Jobb i NRK

Innledning – Hvorfor Bør Du Vurdere ? Har du drømt om en karriere innen mediebransjen? En virkelighet hvor du lever

Les mer
Mer enn bare en jobb

Mer enn bare en jobb

1. Innledning: NRK, en fremragende arbeidsplass i Norges mediebransje Norsk Rikskringkasting, bedre kjent som NRK, er Norges største medieorganisasjon. Som

Les mer