Hvordan spare penger – Her er 10 tips som sparer deg rik over tid

Innlegget er betalt for – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Innholdsfortegnelse

Hvordan spare penger? – Dette er et spørsmål som mange stiller seg selv etter å se at bankkontoen blir tømt hver måned. Et problem som mange i Norge sliter med er ikke å tjene nok, men hvordan spare pengene de tjener. Derfor skal du i dette innlegget få vite 10 tips om hvordan du sparer deg rik over tid.

Det er viktig å vite at å spare penger er ikke nok til å bli rik, men at du også må investere pengene sånn at inflasjon ikke gjør at pengemengden blir mindre. Klarer du eksempelvis å investere i aksjer eller kryptovaluta kan du sørge for at hvert år får du mer penger som økes eksponentielt.

Inflasjon er et viktig konsept innenfor økonomi. Det handler om at penger hvert år blir verdt litt mindre, eksempelvis 2%, og derfor hvis du har 1% rente i banken vil dine penger hver år minste i verdi med 1% (2%-1%), selv om tallet øker med 1%. Du kan lettere forstå dette ved å tenke at i 1953 kostet en kroneis 75 øre, mens i 2022 må du ut med nærmere 30 kroner for samme isen. Isen har ikke blitt dyrere, fordi verdien til summen er omtrentlig lik.

Det er derfor viktig å vite dette for hvordan spare penger og bli rik over tid. Du ønsker ikke at dine penger skal falle i verdi.

hvordan spare penger ved å kjøpe produkter i bulk
hvordan spare penger ved å kjøpe produkter i bulk

1. Kjøp i bulk og spar penger på ting du må kjøpe

Å kjøpe i bulk er en fin måte å spare penger på ting du trenger å kjøpe.

En av måtene folk gjør dette på er ved å kjøpe i bulk. Å kjøpe i bulk handler ikke bare om å kjøpe mer, men også om å kjøpe de riktige varene til rett tid. Dette betyr at du må tenke nøye gjennom hva du trenger, og deretter sørge for at du får det til en god pris.

Det finnes også smarte butikker som Holdbart og Havaristen som er nettbutikker som selger matvarer som er havarert eller nær utløpsdato. Her kan du spare mye penger og få matvarer som ellers er like gode som de du får i butikken. Når du tenker hvordan spare penger, må du være villig til å gå litt utenfor komforsonen din, ellers ville alle kjøpt indrefilet hver dag.

Spar penger ved å velge de beste tilbudene er en god måte for hvordan tjene og spare penger
Spar penger ved å velge de beste tilbudene er en god måte for hvordan tjene og spare penger

2. Se etter de beste tilbudene og handle med rabatt

De beste tilbudene finner du til rett tid. Det er viktig å bruke en shopping-app som er oppdatert med de siste rabattene og kampanjene. Det er mange apper som er tilgjengelige for å hjelpe deg med shopping. Noen av disse tjenestene finner du ved å gå til App store eller Google Play og søke etter “Tilbud” så kommer det et godt utvalg av apper som hjelper deg å spare penger.

Hvordan sparer disse appene deg for penger? – Tilbudsappene hjelper butikkene å tiltrekke kundene som er sparsommelige og dermed gjøre de lojale. Dette er en app som er fantastisk for hvordan spare mye penger over tid, hvor du fort kan få 30% sparing på en handletur

kjøp generiske butikkmerker og spar penger på det fremfor designer klær
kjøp generiske butikkmerker og spar penger på det fremfor designer klær

3. Kjøp generiske/butikkmerker

Det har vært mye forskning på fordelene ved å bruke butikkmerker og generiske produkter. Det er mange grunner til at folk bør vurdere å kjøpe generiske merker og butikkmerker, for eksempel å spare penger, helsefordeler og miljøpåvirkning. Det er mange fordeler ved å kjøpe butikkmerker og generiske produkter.

Mange studier viser at generiske merker og butikkmerker kan spare forbrukere penger, inkludert en studie fra Journal of Marketing i 1998 som fant at folk som byttet fra merke A til merke B, sparte 70 % per år på dagligvare utgiftene. Andre studier har hevdet at bytte til generiske merker eller butikkmerker vil også gjøre deg mer glad enn å bruke mye penger på klar du må være redd for å “ødelegge”. Dette er et fint tips til hvordan du kan spare penger og tjene deg rik over tid, når du kan senke utgiftene såpass mye!

Du kan også søke opp “rabatt kuponger” på Google når du skal handle i en nettbutikk, og finne gode kuponger du utløser i handlekurven. Dette er et smart triks for hvordan spare penger du ellers ville brukt likevel, og kom et steg nærmere å bli rik.

google rabattkoder så finner du en god måte for hvordan spare penger på netthandel
Ta et Google-søk på “rabattkoder” så finner du en god måte for hvordan spare penger på netthandel

4. Spar penger på netthandel med kuponger og kampanjer

Ved hjelp av kuponger og kampanjer kan forbrukere spare penger på favorittproduktene sine. Kuponger og kampanjer er en fin måte for bedrifter å øke inntektene og bygge merkelojalitet. Kuponger lar forbrukere kjøpe produkter til en billigere pris. Kampanjer gir dem et insentiv til å kjøpe flere produkter i løpet av salgsperioden.

Det er mange måter bedrifter kan dra nytte av kuponger og kampanjer på, for eksempel å tilby rabatter for bulkkjøp eller bruke dem som et markedsføringsverktøy for nye varer.

ikke kjøp det du ikke trenger, shopping kan være skadelig for hvordan spare penger
ikke kjøp det du ikke trenger, shopping kan være skadelig for hvordan spare penger

5. Ikke kjøp det du ikke trenger

Hvis du lurer på hvordan spare penger, så er det å kjøpe det du ikke trenger en kostbar feil. Vi har alle forskjellige behov, så vi bør kjøpe bare de tingene som er nødvendige for oss. Å kjøpe noe fordi det er på salg er et stort nei-nei fordi du kan ende opp med et produkt som ikke oppfyller dine behov, eller til slutt er det bare en annen ting å rote hjemme eller på kontoret. Ta deg heller en tur ute i naturen enn å sløse pengene, når du kunne ha spart de. Mange bruker shopping som en hobby, men dette er ikke en økonomisk sunn avgjørelse, og kan være svært skadelig for økonomien.

Du kan heller skaffe deg en sunn hobby som å finne ut hvordan tjene penger.

for å spare penger er det viktig å vite hvordan ikke kjøpe unødvendigheter
for å spare penger er det viktig å vite hvordan ikke kjøpe unødvendigheter

6. Handle på salg uten å kjøpe for mye

Å handle på salg kan være en fin måte for hvordan å spare penger og få rabatter på, men det kan også være en felle. Å handle på salg uten å kjøpe for mye er nøkkelen til å spare penger. Det er generelt enklere å fikse det du allerede har enn å kjøpe nytt. Det er lurt å være oppmerksom når du handler for salg. Vær sikker på at produktet du kjøper er verdt det du betaler for det, og at det vil vare så lenge du trenger det. Den beste måten å vite dette på er ved å se om det er noen anmeldelser på produktene du ser på. På denne måten sparer du penger ved å vite at det du kjøper faktisk kommer til å holde, og at det ikke bare er på tilbud.

bruk et kredittkort og få fordeler tilbake som cashback og annet, fin måte å spare litt penger på
bruk et kredittkort og få fordeler tilbake som cashback og annet, fin måte å spare litt penger på

7. Bruk et kredittkort som tilbyr belønninger eller cashback

Kredittkort tilbyr belønninger og cashback for kjøp. Det er viktig å finne ut hvilket kort som gir flest fordeler for hvor mye penger du bruker.

Noen av de vanligste kredittkortene som tilbyr belønninger eller cashback er: Rabatter, kuponger, tilbud og andre fordeler.

Kredittkort har eksistert i lang tid og gir brukerne muligheten til hvordan tjene penger tilbake og belønninger på kjøpene sine. Noen selskaper tilbyr bedre fordeler enn andre, og å bruke pengene dine på riktig kredittkort kan spare deg for mye tid. Å finne det rette kortet kan være vanskelig, så det er viktig å vite hvilket kort som gir flest fordeler for hvor mye penger du bruker. Se kredittkortene som sparer deg mest her.

invester sparte penger er en fin måte for hvordan spare deg rik
invester sparte penger er en fin måte for hvordan spare deg rik

8. Invester pengene du sparer og bli rik

Ved å bruke sparte penger og investere, vil disse pengene jobbe for deg og skape avkastning over tid. Du kan investere både i kryptovaluta og aksjer, der begge har potensiale til å gi store avkastninger.

Å investere i kryptovaluta er et risikabelt trekk. Markedet er svært volatilt og uforutsigbart. Det er imidlertid noen måter å investere i kryptovaluta på som er trygge og lønnsomme. Det er ikke lett, men det kan gjøres hvis du vet hva du gjør og har rett kunnskap og tankesett.

Det er mange måter å investere pengene dine i kryptovaluta, for eksempel handel på børser, gruvedrift, ICO-er osv. Sjekk ut hvordan du kan kjøpe kryptovaluta eller kjøpe aksjer her.

Betal gjelden din sånn at du klarer å spare penger, dette er hvordan du sparer penger
Betal gjelden din sånn at du klarer å spare penger, dette er hvordan du sparer penger

9. Betal ned gjelden først før du kjøper noe annet

Kredittkort er en praktisk måte for hvordan å låne penger på dagen og betale tilbake senere. Men hvis du har et lån fra måned til måned, kommer du til å ende opp med å betale mer enn det lånte beløpet. Hvis du har en høyrente kredittkortgjeld, kan dette fort gå opp og du vil havne bakpå og sparing av penger vil bli umulig.

Å betale ned kredittkortgjelden kan virke som en umulig oppgave hvis du har for mange kort med høy rente og ingen sparing. Det er viktig at vi prioriterer gjelden vår før vi kjøper noe annet. Dette er et av de viktigste prinsippene for hvordan spare penger.

For at vi skal betale ned gjelden vår først før vi kjøper noe annet, må vi tenke på hva som er det viktigste vi trenger eller ønsker i livet vårt og jobbe for å få det. Dette kan gjøres ved å prioritere våre utgifter på månedlig basis og fokusere på hva vi skal spare.

spare penger i et nødfond sånn at du slipper å bli blakk
spare penger i et nødfond sånn at du slipper å bli blakk

10. Sørg for at du har nok sparing i nødfondet ditt

Et nødfond er en personlig sparekonto som du har lov til å ta ut i nødsituasjoner. Hvordan disse sparte pengene kan brukes er mange, men som regel bør de spares til uventede utgifter som bilreparasjoner, medisinske regninger eller husleie som du kanskje ikke kan dekke ellers.

En personlig sparekonto er en fin måte å spare penger til uforutsette utgifter. Men hvis du har en nødutgift som en bilreparasjon eller medisinske regninger, kan det hende du må ta ut penger fra sparekontoen din for å dekke kostnadene.

En god tommelfingerregel er å ha nok i nødkassen slik at du kan dekke tre måneders levekostnader.

Oppsummering av hvordan spare penger

For å spare penger må du være klar for å gjøre endringer i livet ditt og dine kjøpsvaner. Det kreves disiplin og endring av hva du tenker er nødvendig og ikke. For å bli rik må du klare å: 1. Tjene penger 2. Spare penger 3. Investere penger.

Når du klarer reglen overfor vil du være på vei mot å bli rik og dette er sånn du sparer deg rik. Kjøp frihet istedenfor klær og annet tull. Lykke til med hvordan å spare penger.

Del innlegg

Andre populære innlegg

Jobb budbil

Jobb budbil

Kapittel 1: – hva betyr det egentlig? Budbiljobben er mer enn bare å kjøre fra punkt A til punkt B.

Les mer
Jobb i NRK

Jobb i NRK

Innledning – Hvorfor Bør Du Vurdere ? Har du drømt om en karriere innen mediebransjen? En virkelighet hvor du lever

Les mer
Mer enn bare en jobb

Mer enn bare en jobb

1. Innledning: NRK, en fremragende arbeidsplass i Norges mediebransje Norsk Rikskringkasting, bedre kjent som NRK, er Norges største medieorganisasjon. Som

Les mer