Låne penger på dagen uten kredittsjekk – Les dette først

Innlegget er betalt for – Sånn klarer vi å levere gratis kvalitetsinnhold. Takk for din forståelse! 

Innholdsfortegnelse

Det er ikke farlig å låne penger på dagen uten kredittsjekk, så lenge du er klar over hvilken betalingsevne du har og hvordan du kan betale ned lånet for å unngå store kostnader. I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du tar et lån på dagen uten kredittsjekk mens du unngår fallgruvene du kan havne i dersom du ikke klarer å nedbetale etter planen.

Lån gir skattefradrag på rentene

Visste du at selv å ta et forbrukslån på dagen vil kunne gi deg 22% skattefradrag på rentene? Det betyr også at i praksis vil kostnaden ved å ta et raskt lån i dag går ned. Men det er likevel viktig at før du tar et slikt lån er du sikker på de potensielle fallgruvene. Nedenfor får du litt mer informasjon om hvordan du best mulig tar et lån på dagen uten kredittsjekk.

Er du her for å låne penger på dagen uten kredittsjekk?

Å låne penger på dagen uten kredittsjekk er noen ganger helt nødvendig, da det kan haste å få tak i pengene til en viktig hendelse. Å låne penger på dagen uten kredittsjekk er noe du også må passe deg litt for, ofte kommer det å låne penger på dagen uten kredittsjekk med store risikoer knyttet til høy rente, og ingen sikkerhet gjennom kredittsjekk for at du faktisk har betalingsevne til å nedbetale lånet. Derfor er det viktig at når du ønsker å ta et lån på dagen uten kredittsjekk at du først vurderer situasjonen og tenker nøye gjennom konsekvensene. Overfor finner du et utvalg av trygge banker som gir deg konkurransedyktige renter når du ønsker å ta et lån i dag uten sikkerhet.

Før du låner penger på dagen uten kredittsjekk – les dette

Når du vurderer å låne penger på dagen uten kredittsjekk må du først stille deg selv noen viktige spørsmål som:

Til hvilket formål ønsker jeg å låne penger, og er det nødvendig?

Å ta et lån på dagen uten kredittsjekk er ofte knyttet til et behov for raske penger, men samtidig er det også naturlig at bankene ønsker å nøytralisere sin risiko ved at du får enda høyere renter enn nødvendig. Spør deg selv da om du faktisk må låne pengene samme dag uten kredittsjekk, eller om du faktisk kan vente et par dager og ta et forbrukslån med kredittsjekk, som kan gi deg bedre rente.

Hvilken rente er jeg villig til å ta et lån med i dag?

Å låne penger på dagen med høy rente uten kredittsjekk bør også vurderes opp mot hvilken periode du ønsker å nedbetale lånet. Er det slik at du får 10% rente på et lån på eksempelvis 100.000 kroner vil dette tilsi en rentekostnad på 10.000 kroner over 12 måneder. Dersom du til neste år kun har nedbetalt til 105.000 kroner vil du få enda en 10% rente, og det er derfor lett å havne bakpå et lån uten kredittsjekk når du ikke planlegger grundig nok. Merk derfor at når du tar et lån uten kredittsjekk er det viktig å være

For å forstå dette grundigere kan du lese mer om renters rente her.

Hva er min betalingsevne til å låne penger i dag?

Dette er jo en side for å ta et raskt lån uten sikkerhet, så jeg forstår at ting kanskje haster. Men les dette først: Å ha betalingsevne betyr at du har en faktisk mulighet til å nedbetale lånet innenfor en god tidsperiode, uten at du får overdrevne kostnader. Du kan tenke på betalingsevne på denne måten: ( For å låne penger i dag uten sikkerheter må jeg for eksempel nedbetale lånet med 5.000 kroner over 24 måneder. Det betyr at for å kunne ha betalingsevne til et slikt lån må jeg selv klare å minst spare 5.000 kroner utover de faste kostnadene og variable kostnadene jeg allerede har til moro, bo- og levekostnader). Klarer du eksempelvis å spare 10.000 kroner i måneden, vil du ha god evne til å nedbetale 5.000 kroner og fortsatt ha litt til overs for uforventede kostnader som tannlege, bilreparasjoner og lignende.

Låne penger uten kredittsjekk – vær sikker på din betalingsevne

Siden du ønsker å låne penger i dag uten å ha en kredittsjekk utført, er det kanskje sannsynlig bankene ikke synes du har en god nok betalingsevne til å ta et lån akkurat i dag. Du må huske at bankene noen ganger har rett i det de sier, men til tider at de kanskje er litt for konservative. Følg gjerne regnestykker nedenfor for å se om du kan låne penger i dag uten at du vil havne i problemer.

Jeg får utbetalt: 28.000,-

Jeg har faste utgifter på: 18.000

Jeg ønsker å ha spare så mye til uforutsette utgifter: 3.000,-

Jeg kan trygt ta et lån på dagen med månedlig nedbetaling på maksimalt 7.000,- (28.000 – 18.000 – 3.000 = 7.000)

Ved å utføre regnestykket overfor er du mye mer sikker på at du faktisk kan nedbetale lånet og dermed vil du unngå å havne bakpå bevaringsplanen. Det er som vi har nevnt tidligere, men å ta et lån i dag uten kredittsjekk handler ikke så mye om risiko som det det faktisk handler om å lage en strategi for måten du betaler tilbake. Hadde du for eksempel tatt et lån i dag som krever at du må finne en ny måte å tjene penger på for å betjene lånet, er det sannsynlig at du ikke bør ta lånet, da dette gjør at du som låntaker står sårbar overfor risikoen ved å havne bakpå lånet.

Hvorfor banker kredittsjekker deg når du tar et lån

Banker kredittsjekker deg for å unngå risiko for at du plutselig ikke kan betale, og derfor ønsker de i forkant av lånet å vite at du er en såkalt “lav risiko låntager”. Men disse kredittsjekkene til banker er ikke alltid gode for alle. Eksempelvis kan du være en selger uten fastlønn, og hvis du søker lån så ser bankene at du har en såkalt “ustabil inntekt” og dermed føres du som en med låntager med høy risiko. Vi har sett flere eksempler av selgere som har tjent over en million i året, men fortsatt har fått problemer med bankenes kredittsjekker når de søker huslån og lignende. Det er derfor noen ganger at det er naturlig for noen å ta et lån på dagen uten å bli tatt en kredittsjekk av.

Å ta lån på dagen uten kredittsjekk er ikke noe galt

Det er mye stigma rundt det å ta forbrukslån på dagen, men det er ikke noe galt i det så lenge du har god kontroll over hvordan du nedbetaler lånet i tide. Det å finansiere noe er helt vanlig for bedrifter og privatpersoner, og du kan blant annet tjene på det hvis du for eksempel ser at alternativkostnadene ved ikke å ta lånet vil bli høyere.

Hvor mye kan jeg låne uten kredittsjekk i dag?

Svaret er variert, noen banker vil gi deg høyere rente for å redusere risikoen, mens andre vil gi deg et mindre beløp. Noen vil mest sannsynlig ikke gi deg et lån. Men dette er også grunnen til at vi inkluderer flere partnere på listen vår for trygge selskaper å ta lån hos, da disse er godt etablerte finansinstitusjoner.

Del innlegg

Andre populære innlegg

Jobb budbil

Jobb budbil

Kapittel 1: – hva betyr det egentlig? Budbiljobben er mer enn bare å kjøre fra punkt A til punkt B.

Les mer
Jobb i NRK

Jobb i NRK

Innledning – Hvorfor Bør Du Vurdere ? Har du drømt om en karriere innen mediebransjen? En virkelighet hvor du lever

Les mer
Mer enn bare en jobb

Mer enn bare en jobb

1. Innledning: NRK, en fremragende arbeidsplass i Norges mediebransje Norsk Rikskringkasting, bedre kjent som NRK, er Norges største medieorganisasjon. Som

Les mer